Historiek

Vzw Lichtpunt is in mei 2013 door Ann Meyvaert, de zorgcoördinator van de plaatselijke basisschool, opgericht in samenwerking met een aantal leerkrachten.
Zij werden vanuit hun werk dagelijks geconfronteerd met kinderen die met honger en onaangepaste kledij of materiaal naar school kwamen.
De leerkrachten stelden zaken vast die binnen onze tijdsgeest en huidige maatschappij eerder enkel te zien waren in grootsteden en ontwikkelingslanden, namelijk kinderarmoede.

Scholen verwachten vaak deelname aan dure schoolreizen en aankoop materialen terwijl werd vastgesteld dat er kinderen naar school kwamen waarvan de ouders niet eens het geld hadden om de boterhamdoos gevuld te krijgen.
Dit is hartverscheurend !
Door deze vaststellingen gingen de leerkrachten een rondvraag doen of dit probleem zich ook manifesteerde op andere scholen in de omgeving.
Men kwam algauw tot de conclusie dat het een probleem is, gedeeld met alle onderwijsnetten te Zelzate.
Dit was het startschot van de huidige vzw, een organisatie opgericht om dit probleem aan te pakken. Bij de opstart is Lichtpunt onder de aandacht gebracht via een krantenartikel, er is een sociale netwerkpagina opgericht en er is een oproep gedaan naar mogelijke vrijwilligers.

Bedeling 14 juli (7)
De fakkel werd al snel overgenomen door Lucien van de Velde, nog steeds de motor die de organisatie draaiende houdt. De organisatie kende de afgelopen jaren een grote groei en is in volle expansie. Een aantal van deze vrijwilligers maakten samen met Lichtpunt Welzijnsschakel de groei door en ondersteunen nog steeds de huidige vzw.HistoriekBijhorendeFoto